Logotype
Logotype
Logotype

Hallå, Region Jämtland Härjedalen, vad har hänt sedan sist?

För ett år sedan beslöt Region Jämtland Härjedalen att uppgradera KIBI:s medialösning. Förväntningarna var höga, då behovet av ett enhetligt bildvisningsverktyg var lika omfattande som akut. Matias Wurschmidt-Wang, systemarkitekt på ehälsoenheten på Region Jämtland Härjedalen berättade då att det muttrades högt runtom i verksamheten:

– Man var ganska frustrerad över att det javabaserade bildvisningsverktyget inte höll måttet. Bland annat kunde det ta upp till 20 sekunder att ladda ner en bild eller ett dokument, berättade Matias.

Nu har ett år gått och vi ringde upp Matias för att fråga vad som hänt under det gångna året.

– Vi fick jättebra resultat med den uppgraderade versionen av KIBI:s bildvisningsverktyg och sänkte nedladdningstiden till 6-7 sekunder. Vi beslöt även att gå vidare med KIBI:s lösningar och påbörjade ett antal projekt, berättar Matias.

Region Jämtland Härjedalen beslutade att uppgradera till KIBI:s tekniska plattform Rialto för att bl a kunna möjliggöra en tätare integration mellan KIBI:s mediaarkiv och Cambio COSMIC, patientjournalsystemet som Region Jämtland Härjedalen använder.

– Uppgraderingen till Rialto påbörjades i oktober 2016 och nu den 30 oktober 2017 påbörjas fas två. Under den här fasen ska vi uppgradera alla applikationer med bibehållen användning som mål. Verksamheten kommer alltså inte att märka någon skillnad. Men denna fas är en viktig förutsättning för fas tre under vintern/våren 2018. Och det är här vi kommer att kunna integrera fler KIBI-lösningar inom DICOM-hantering av ultraljud samt integrationen med vårt journalsystem.

Hur ser då samarbetet mellan KIBI och Region Jämtland Härjedalen ut den närmaste tiden framåt?

– Vi har maximalt höga ambitioner med att kunna erbjuda den bästa vården till regionens invånare. Att utnyttja den moderna teknologin är en självklarhet för oss. Regionen är ett geografiskt stort område med endast ett sjukhus. Med den moderna tekniken kan vi nu t ex ha läkare i Östersund som i realtid via kameror gör patientundersökningar hundratals kilometer bort. Denna lösning som möjliggör distansundersökningar är utvecklad tillsammans med SIGMA. Vi har även lanserat några spännande pilotprojekt t ex där stomimottagningen på Östersunds sjukhus kan direktlagra bilder.

– Alla dessa tekniska innovationer förutsätter stabila plattformar och medialösningar. Och det är här KIBI kommer in i bilden.

Matias är noga med att poängtera att region Jämtland Härjedalen ser KIBI:s lösningar som komplement till andra system som regionen använder, och det är där styrkan med KIBI ligger.

– Styrkan med KIBI:s Clinical Suite är just att alla delar är kompatibla med andra system och kan införas och integreras relativt enkelt. Det gillar vi!

Publicerad: 2017-11-16
Dela sidan
Facebook Linkedin E-mail

Hur kan vi hjälpa dig?

Logotype

KIBI bidrar till en bättre vård i hela Norden. Våra lösningar för medicinsk dokumentation och diagnostik används i dag på fler än 100 nordiska sjukhus och vårdcentraler av alla storlekar inom primärvården, öppenvården och slutenvården.

Adress
Sveavägen 155
S-113 46, Stockholm
+46 (0)8 519 33 700
info@kibi.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv in koden: captcha

Följ oss

Linkedin LinkedIn