Logotype
Logotype
Logotype

Möt Jacob Lindberg, ny produktchef på KIBI

Norrlänning, f.d. hockeyspelare och musikälskare. 34-årige Jacob Lindberg blir KIBI:s senaste spelarvärvning med ansvaret att utveckla KIBI:s tjänster, för att använda hockeytermer. Och redan nu är arbetet med utvecklingen av KIBIs kliniska integrationsplattform, KIBI Clinical Suite, i full gång.

Du började på KIBI i augusti 2017. Hur känns det?
– Jättekul och framför allt superspännande. Man kastas rakt i in hetluften och jag gillar att det är så!

Vad har du för bakgrund?
– Jag är biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiolog i botten och har bland annat arbetat på Karolinska sjukhuset. Men redan ganska tidigt insåg jag att jag trivdes i Medtechbranschen med intresse att utveckla tekniska integrationer och ville utforska IT-sidan av vårdvärlden mera.

Vilket blir ditt ansvarsområde på KIBI?
– Som produktchef ska jag framförallt aktivt föra en dialog med alla våra kunder kring deras behovsbild och önskemål. Utifrån detta arbete tar vi det vidare och utvecklar våra befintliga lösningar och tar även fram nya tjänster.Vad vi ser är att kunderna önskar enhetliga, standardiserade lösningar som är kompatibla och följer nationella och internationella standarder. Vi behöver också förenkla integrationer och utbyte av medicinsk information både inom, men även mellan landsting/regioner.

Vad står högst på på din agenda?
– De stora övergripande projekten är arbetet med vår strategiska roadmap och utvecklingen av KIBI Clinical Suite. Vi är i i full gång med att byta ut den tekniska plattformen redan under nästa år, något som våra kunder inte kommer att märka av initialt, men plattformsbytet blir första steget mot den nya versionen av KIBI Clinical Suite. Det är en oerhört spännande lösning som sparar tid, effektiviserar vårdflödet och ökar patientsäkerheten.

Vilka utmaningar ser du framför dig?
– KIBI som en renodlad ehälsoaktör är ju en relativt ny företeelse och Medtechbranschen har kanske ännu inte sett den fulla potentialen som vår kliniska integrationsplattform, KIBI Clinical Suite, erbjuder. Jag ser här stora möjligheter att visa fler vårdaktörer våra patientfokuserade lösningar.

Publicerad: 2017-11-10
Dela sidan
Facebook Linkedin E-mail

Hur kan vi hjälpa dig?

Logotype

KIBI bidrar till en bättre vård i hela Norden. Våra lösningar för medicinsk dokumentation och diagnostik används i dag på fler än 100 nordiska sjukhus och vårdcentraler av alla storlekar inom primärvården, öppenvården och slutenvården.

Adress
Sveavägen 155
S-113 46, Stockholm
+46 (0)8 519 33 700
info@kibi.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv in koden: captcha

Följ oss

Linkedin LinkedIn