Logotype
Logotype
Logotype

Möt KIBI:s nya utvecklingschef!

Jürgen Kerstna är ny utvecklingschef på KIBI sedan september 2017. Men vårdvärlden är sannerligen inte ett nytt område för honom. Med en bakgrund som ingenjör och systemarkitekt på bl a St. Jude Medical och dataintegrationskonsult på Karolinska Institutet har Jürgen en gedigen erfarenhet från vård-IT. Rollen som systemarkitekt var både givande och utvecklande, men Jürgen sökte nya utmaningar:

– Jag ville arbeta mer med mjukvaruutveckling, ett spännande område och en bidragande anledning till att jag hamnade på KIBI.

Som utvecklingschef ansvarar Jürgen för vidareutvecklingen av alla de tjänster som ingår i KIBI Clinical Suite. Naturligtvis är han med och sätter kursen för KIBI:s strategiska roadmap framåt.

– Tekniken möjliggör nu helt nya lösningar som var omöjliga att ens föreställa sig för bara ett par år sedan, berättar Jürgen.

Som exempel nämner Jürgen bildhanteringssystemen.

– Idag kan vårdpersonalen i princip använda mobilen till avancerad bilddokumentation. Redan nu sker läkarundersökningar i realtid där vårdgivare och patient befinner sig hundratals kilometer ifrån varandra. Innovationerna inom vårdvärlden förutsätter säkra, tydliga och pålitliga system för vårddokumentationshantering. Det gäller för oss på KIBI att hela tiden anamma de nya möjligheterna som tekniken ger oss för att kunna leverera lösningar som underlättar vårdgivarens och patientens vardag, förklarar Jürgen.

Jürgens team har fullt upp med att vidareutveckla KIBI Clinical Suite utifrån kundernas behov och alla uppdateringsprojekt. För att säkerställa nästa steg i KIBI Clinical Suite måste själva plattformen ändras.

– Vi förbättrar vår nuvarande webplattform. Detta är ett jättejobb som beräknas vara klart under 2019. Våra kunder kommer att få ta del av nya funktioner som möter deras behov.

Trots en stor variation vad gäller kundernas önskemål, ser Jürgen en tydlig röd tråd:

– Vi ser ett stort behov av lösningar som kan integreras med alla tillgängliga system. Samma sak med standardiseringar. Vårdgivarna har varken tid eller resurser att lägga på kortsiktiga speciallösningar.

Var är då KIBI om fem år?

– Vi kommer definitivt att ha en större produktportfölj. KIBI som medtechföretag är en etablerad aktör med fördjupad verksamhet i Norden. Egentligen vill jag att vi om fem år har samma grund som vi har idag: ett fantastiskt gäng som brinner för att göra vården ännu bättre genom att erbjuda mer precisa mätmetoder, skarpare bilder och smidigare integreringar, avslutar Jürgen Kerstna.

 

Publicerad: 2018-01-29
Dela sidan
Facebook Linkedin E-mail

Hur kan vi hjälpa dig?

Logotype

KIBI bidrar till en bättre vård i hela Norden. Våra lösningar för medicinsk dokumentation och diagnostik används i dag på fler än 100 nordiska sjukhus och vårdcentraler av alla storlekar inom primärvården, öppenvården och slutenvården.

Adress
Sveavägen 155
S-113 46, Stockholm
+46 (0)8 519 33 700
info@kibi.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv in koden: captcha

Följ oss

Linkedin LinkedIn